Woon Zorg Centrum voor Ouderen

Start
Wonen
Dienstverlening
Dagverzorging
S W S
Contact

 

 

Het complex

De Bongerd is een seniorencomplex met twintig huurwoningen, zes koopwoningen en activiteitenzalen. De woningen zijn bereikbaar door een centrale toegang met trap en lift. Vrijgekomen koopwoningen worden verkocht in de vrije verkoop. De huurwoningen worden verhuurd door Stichting Woonzorgcentrum Steenderen.

De appartementen

Alle woningen hebben een eigen keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer enz. Benedenwoningen hebben een terras, bovenwoningen zijn voorzien van een balkon. Verder zijn er enkele gemeenschappelijke voorzieningen.

Activiteiten

De ligging aan centrale gangen maakt het gemakkelijk de activiteiten in de zaal te bezoeken. Deze activiteiten zijn voor alle ouderen uit de omgeving en worden verzorgd door vrijwilligers van Stichting Welzijn Steenderen. Specifieke informatie over de activiteiten vindt u op de pagina van SWS of kunt u opvragen bij de ouderenadviseur.

Zorgverlening

Op aanvraag, eventueel na indicatie via het indicatieorgaan, zijn er meerdere vormen van zorgverlening mogelijk. U kunt hierbij, onder andere, denken aan dagverzorging, maaltijdvoorziening en/of thuiszorg. De stichting die De Bongerd beheert voorziet niet zelf in de zorg. In De Bongerd woont u meer beschut dan in een gewone woonwijk.

Klusjes

De Bongerd beschikt over een klusjesman die u bij allerlei zaken kan helpen. Hierbij moet u denken aan het indraaien van een lamp, of het ophangen van een schilderij.

Voor wie beschikbaar?

Deze huurwoningen zijn beschikbaar voor alle inkomens. Er wordt geen puntensysteem gehanteerd op basis van lengte van inschrijving. Bij de toewijzing wordt gekeken naar leeftijd, omstandigheden en zorgbehoefte.

Mocht u belangstelling hebben voor één van deze woningen, dan kunt u een afspraak maken voor meer informatie en inschrijving. Zie hiervoor de contact pagina.

Start | Wonen | Dienstverlening | Dagverzorging | S W S | Contact